• flag nlflag enflag deflag esflag frflag it

Draaddiameter MM naar AWG

Op : 19. apr 2024 / In : Alle

De conversie tussen metrische draaddiameters (gemeten in millimeters) en de American Wire Gauge (AWG) is niet direct lineair, omdat AWG een logaritmische schaal is. Er zijn echter ruwe benaderingen die vaak worden gebruikt. Houd er rekening mee dat dit schattingen zijn en dat de werkelijke waarden enigszins kunnen afwijken. Bijvoorbeeld, een draaddiameter van 1 mm komt ongeveer overeen met AWG 18. Het is belangrijk op te merken dat de exacte toewijzing van metrische diameters aan AWG-waarden kan variëren afhankelijk van fabrikanten en standaarden. Daarom is het raadzaam om de specifieke omzettingstabellen of industriestandaarden te raadplegen als een precieze specificatie vereist is.

De draaddoorsnede is vaak belangrijker dan de diameter, vooral als het gaat om elektrische geleiding en stroomvoercapaciteit. De draaddoorsnede wordt gemeten in vierkante millimeter (mm²) en geeft het volgende aan Het is belangrijk om de juiste draaddoorsnede te kiezen in overeenstemming met de vereisten van de toepassing.

Intertechnik Tritec spoelen bestaan uit gevlochten strengen met zeven afzonderlijke strengen en hebben daarom effectief een grotere draaddoorsnede in vergelijking met een enkele massieve draad met dezelfde diameter. Dit komt doordat de gedraaide strengen meer ruimte innemen en dus een groter gebied bestrijken en

de draaddoorsnede is bepalend voor de elektrische geleiding en het vermogen om stroom te transporteren. Bovendien kan de flexibiliteit van de draad worden verbeterd door Tritec-strengen te gebruiken. Een 7x0,6 Tritec strengen draad is gelijk aan een 4mm enkele draad. Tritec spoelen kunnen ook helpen om het zogenaamde skineffect te verminderen dankzij het grotere draadoppervlak.

Meer nieuws

Categorie